25 januari 2022

5 tips om een echte carrièretijger te worden

3 min read
carrieretijger

carrieretijger

De loopbaan van een carrièretijger is een loopbaan die voortdurend verandert. De wereld waarin je leeft vraagt van je dat je elke dag meer en meer in je mars hebt. Dit betekent dat je vaardigheden, kennis en werkethiek voortdurend moeten evolueren om de markt bij te benen! Hier zijn vijf manieren waarvan ik denk dat je succesvol kunt zijn in je carrière. Blijf lezen voor het beste tijger-carrièreadvies!

1. Maak goed gebruik van je kalender

De eerste tip die ik zou willen geven is het bijhouden van een kalender. Dit moet zowel een online als een fysieke bureaulegger kalender zijn, waarin je bijhoudt wat je elke dag doet of gaat doen. De reden waarom dit belangrijk is, is omdat het je in staat stelt om terug te kijken naar je dag en zie wat je hebt bereikt. Dit zal je helpen om jezelf te verbeteren door te zien waar je tijd gedurende de dag naartoe gaat, wat een oog-openende ervaring kan zijn!

2. Zoek een goed ritme

De tweede tip is het aanleren van een goed ritme. Je werk vereist dat je flexibel bent en meerdere keren per dag kunt schakelen, wat betekent dat het moeilijk voor je zal zijn als je geen idee hebt wat je ritme is. Probeer uit te vinden wat voor jou het beste werkt en blijf daar echt bij. Experimenteer met verschillende tijden om te pauzeren om te kijken wat het beste bij jou past.

3. Maak zoveel mogelijk connecties

De derde tip die ik zou geven is dat moet je proberen zoveel mogelijk connecties te maken als je kunt. Een van de redenen hiervoor is dat mensen met goede relaties je eerder zullen helpen als je dat nodig hebt. Ook is het hebben van deze contacten nuttig omdat ze zeker kunnen leiden tot toekomstige kansen en vacatures!

4. Pak je rust, voorkom een burnout

De vierde tip die ik zou willen geven is dat je voldoende rust moet nemen. Dit betekent dat je tijd moet nemen om te slapen, te ontspannen en te verjongen. Ik besef dat dit moeilijk kan zijn door het hoge tempo dat je dagelijks moet aanhouden, maar het zal je humeur en je algemene prestaties op het werk mogelijk verbeteren!

5. Neem altijd je verantwoordelijkheid

Het laatste advies dat ik zou willen geven is dat je neem verantwoordelijkheid voor alles wat je doet. Als je een fout maakt, is het jouw verantwoordelijkheid om het probleem op te lossen. De reden dat ik dit zeg is dat als je andere mensen jouw problemen laat oplossen, ze je dat kwalijk gaan nemen en zelfs eerder geruchten over je gaan verspreiden.


Dit zijn dus mijn vijf tips voor een succesvolle carrière als een tijger. Probeer ze uit en kijk of het je werkethiek verbetert! En als je nog een fysieke kalender zoekt, neem dan een kijkje op www.kalendergigant.nl, waar ze vele verschillende vormen en maten aan kalenders verkopen voor een zachte prijs. Op die manier zal je nooit meer een belangrijke meeting vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *