App ontwikkelaar

Een App ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de technische realisatie en IT-ontwikkeling van applicaties voor mobiele telefoons, smartphones of zelfs tablets. Hij creëert dus de applicatie in functie van de specificaties die hem worden gecommuniceerd, of kan een website aanpassen aan verschillende platformen maar ook een reeds bestaande applicatie optimaliseren. Hij anticipeert op de mogelijke evolutie van de applicatie en bereidt zich voor om problemen op te lossen die zich kunnen voordoen, maar die hij na talrijke tests zou kunnen herkennen en bestrijden.

Kwalificaties die vereist zijn om ontwikkelaar te worden

Op dit gebied zijn er de essentiële kwaliteiten die vereist zijn zoals nauwkeurigheid, organisatie, snelheid, flexibiliteit en creativiteit, allemaal aangevuld met goede interpersoonlijke vaardigheden aangezien een App ontwikkelaar soms samenwerkt met meerdere mensen. Maar er zijn vooral solide vaardigheden te beheersen op het gebied van computers in het algemeen en web ontwikkeling in het bijzonder. Je moet een perfecte kennis hebben van de ontwikkelingsecosystemen die specifiek zijn voor Apple en Google. Beheers de verschillende programmeertalen. Ten slotte moet je nieuwe technologieën en digitale ontwikkelingen scherp in de gaten houden, om niet het risico te lopen achterop te raken in een veld dat altijd in beweging is.

training nodig

Dit beroep evolueert snel. Bijgevolg is er geen specifieke opleiding om een App ontwikkelaar te worden. De cursus is daarom vrij traditioneel: je moet een cursus volgen op het gebied van informatica of het web en een diploma behalen op bac +3, bac +4 of bac +5, hetzij via de universiteit of via door een school. Niets belet je om je geluk te beproeven, aangezien je vervolgens cursussen hebt gevolgd die betrekking hebben op computers of internet. Sommige klassieke cursussen bieden modules die specifiek zijn voor mobiele ontwikkeling, maar ze zijn zeldzaam.

Overweeg om ontwikkelaar te worden terwijl je de tijd hebt!