Beton op kantoor

Het is misschien alweer een tijdje geleden dat je op kantoor geweest bent. Of als jij de eigenaar bent, ben je misschien wel opzoek naar een frisse look om zo je werknemers weer te mogen ontvangen! Een strakke kantoorlook vind je wellicht wel in een industrieel interieur. Door het overheersende kleurenschema van grijs, wit en zwart zal dit voor minimale afleiding moeten zorgen. Perfect voor productiviteit!

Denk bijvoorbeeld aan een muur met bakstenen, grote stalen deuren met glas om veel licht door te laten. Grote betonnen werkbladen waar je op gepaste afstand met elkaar aan kunt werken. Zo komen we weer lekker op gang!

Tafels, stoelen, muren?

Een stoel van beton of steen is waarschijnlijk niet de beste keuze. Echter is een mooi werkblad beton cire door veel mensen te waarderen. Je hoeft het ook niet alleen maar bij grijs te laten, pigmentpoeders voor dit materiaal zijn in veel kleuren te vinden. Kies een kleur die perfect mengt met de rest van de kantoorsfeer. Wil je een warmere uitstraling? Kies voor een bruin pigment, die staat eventueel mooier bij andere bruine accenten of een mooie houten vloer.

Kijk ook naar de kleur van de stenen als je die in je muur behoudt. Je kunt je werkbladen hier mooi mee matchen! Als je al werkbladen hebt op kantoor en deze niet weg wil gooien, kan je deze prima als ondergrond gebruiken voor het beton ciré. Breng een dunne laag aan en wanneer deze is uitgehard kun je het glad schuren. De coating gaat als laatste erop en laat het 24 uur uitharden. Klaar is je werkblad beton cire!

Kostenplaatje

Het slimste is om je oude meubels niet weg te doen, maar er simpelweg een laag beton ciré op te doen. Zo bespaar je veel kosten en hoef je weinig te verplaatsen! Doordat dit materiaal makkelijk is om zelf mee aan de slag te gaan, kunnen de kosten voor het klussen ook meevallen. Zo heb je een nieuw kantoor op een klein budget!  

Fietsen voor plezier en gezondheid

Er wordt steeds meer gefietst in Nederland. Het aantal fietsen in Nederland is zelfs hoger dan het aantal inwoners. Dit zegt al genoeg over het aantal fietsgebruikers in Nederland. Fietsen worden veel gebruikt om van A naar B te komen. Naast dat de fiets gebruikt wordt om naar de gewenste bestemming te komen. Wordt de fiets ook gebruikt in vrije tijd. Veel mensen fietsen samen een rondje door de mooie omgevingen die Nederland kent. Sommige doen dit op de normale fiets en andere gaan op de racefiets. Voor iedereen is een fiets te vinden die aan hun eisen voldoet. Naast dat een fiets erg functioneel is voor vervoer en verplaatsing is het ook goed voor de gezondheid. Door te fietsen houdt u de conditie op pijl en houdt u de spieren bezig. Naast de fysiologische effecten is het ook erg goed voor de ontspanning.

De elektrische fiets

Zoals gezegd zijn er veel verschillende fietsen. Voor ieder een fiets die aan zijn of haar eisen voldoet. De elektrische fiets is een innovatieve fiets en is pas redelijk kort op de markt verkrijgbaar. Een elektrische fiets wordt ook wel de e-bike genoemd. Het is niets anders dan een fiets met een elektrische motor, die tijdens het fietsen voor trapondersteuning biedt. Dit betekent dat er nog wel getrapt moet worden, alleen gaat dit een stuk makkelijker. De keuze in elektrische fietsen is de laatste jaren erg gestegen. Er kan tegenwoordig gekozen worden voor een elektrische stadsfiets, deze komt het meest voor. Dit type fiets is zeer geschikt voor dagelijks gebruik zoals naar het werk, school, supermarkt en andere korte ritten. De elektrische transportfiets wordt veel gebruikt door scholieren of werknemers die ver van school en het werk wonen. Transportfietsen hebben vaak een stoer, stijlvol en robuust uiterlijk en staan bekend om zijn vele bagageruimte. Op de voordrager kan namelijk eenvoudig een krat, mand of tas worden geplaatst. Een ander populair type is de elektrische bakfiets. Hier vertellen we graag meer over.

De elektrische bakfiets

Een elektrische bakfiets is een ideale fiets voor een gezin die in de drukke stad woont. Met een auto is het namelijk moeilijk om door het verkeer heen te komen en met een elektrische bakfiets rijdt u makkelijk van A naar B. Met behulp van deze fiets kunnen kinderen en de bagage goed worden vervoerd. De bakfiets is vaak ook erg geliefd bij de kinderen. De kinderen vindt het erg leuk om erin te zitten. Bij het aanschaffen van een elektrische bakfiets is het handig om te letten op de volgende aspecten. Let goed op het vermogen van de motor, bedenk wat u gaat vervoeren en laat u vooral adviseren door de verkopers. Verder kan er worden gekozen tussen twee of drie wielen voor de fiets. Dit is puur persoonlijke voorkeur. Een proefritje kan hierbij helpen om de doorslag te geven. Ook zijn er verschillende bakken. Bijvoorbeeld een hoge of een lage bak. Bij de lage bak is het instappen makkelijker, maar bij de hoge bak is er meer bescherming. Denk hierbij ook goed na over wat u wilt gaan vervoeren en ook hierbij is het handig om advies te vragen aan de verkopers.

heren hoeden

Heren hoeden zijn vrijwel altijd een goed idee. Bij hatland kun je een mooie exclusieve herenhoed bestellen die gemaakt is van een hoogwaardige kwaliteit en daarnaast ook een mooie prijs heeft. Zo kun jij met een gerust hart een nieuwe hoed aanschaffen. Naast dat je als man zijnde natuurlijk altijd goed voor de dag moet komen met een gave outfit, is het ook belangrijk een mooie hoed te hebben. Een hoed kun je namelijk in veel verschillende gelegenheden dragen en ook in combinatie met diverse outfits. Bij hatland kun je kiezen uit veel verschillende heren hoeden . Wat deze keuzes zoal allemaal zijn lichten wij toe.

 Waar kun je zoal uit kiezen ?

Bij Hatland kun je kiezen uit veel verschillende heren hoeden dus. Zo kun je kiezen voor een mooie outdoor hoed wanneer jij een echte avonturier bent die graag op pad gaat in bijvoorbeeld de natuur. Ben je echter een persoon die er van houd om met een mooie hoed door de stad rond te lopen, bijvoorbeeld tijdens het winkelen en het bezoeken van een terras? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een mooie mode hoed die ideaal past in het moderne stadbeeld. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een mode hoed in een donkere of lichtere kleur, maar ook is er een groot scala aan verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij hatland.

 Seizoenen

Om ervoor te zorgen dat jouw hoed altijd perfect aansluit bij jouw outfit is het belangrijk rekening te houden met de verschillende seizoenen en hier op in te spelen met jouw outfit. Kies er bijvoorbeeld voor om een mooie blauwe of bruine hoed aan te schaffen in de wat koudere dagen en seizoenen zoals de herfst en winter. Het aanbod van heren hoeden op de site kun je ook eenvoudig sorteren per seizoen. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen de hoeden te bekijken voor de zomer, de herfst, of ga je toch liever voor een andere hoed?

ergonomisch toetsenbord

Interesse in een ergonomisch toetsenbord? Zorg dat deze hieraan voldoet

Wanneer je een professionele functie bekleedt waarin je erg veel van een toetsenbord van een computer gebruik moet maken, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor een kwalitatief goed toetsenbord. Een ergonomisch toetsenbord is hierbij de beste oplossing. Dit om pijn aan handen, polsen, armen en schouders zo veel mogelijk te voorkomen. Want vergis je niet, deze pijn kan soms leiden tot ernstige en langdurige blessures. Hoe dan ook, als je een ergonomisch toetsenbord zoekt, zorg dan dat deze aan onderstaande factoren voldoet.

Plat

Een plat model is aan te raden, want zo hoeven je polsen niet in een onnatuurlijke positie (met een knik) op tafel te liggen. Dit voorkomt op voorhand al veel fysiek leed.

Lichte toetsaanslag

Bij sommige ouderwetse toetsenborden moet je de toetsen erg hard indrukken. Op de lange termijn levert dit extra vermoeidheid en pijn op. Kies daarom een ergonomisch model met een zo licht mogelijke toetsaanslag.

Compact

Idealiter is een ergonomisch toetsenbord ook compact qua vorm en afmeting. Dit is vooral omdat de muis dan op gunstige reikwijdte blijft. Dit voorkomt pijn aan de (rechter)schouder.

Pauzefunctie

Tenslotte is een pauzefunctie, die je vertelt wanneer het tijd is om je bureau even te verlaten, handig. Zo word je er telkens aan herinnerd dat je genoeg moet blijven bewegen.

Wanneer schakelt u een huurrecht advocaat in?

Het gebeurd steeds vaker dat huurders in conflict komen met verhuurders. De huizenmarkt is op dit moment zwaar oververhit, dat betekent dat veel verhuurders kunnen doen en laten wat ze willen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Op het moment dat de verhuurder zich niet aan de overeenkomst houdt is het verstandig om een huurrecht advocaat in te schakelen.

Wanneer kan een huurrecht advocaat u helpen?

Een huurrecht advocaat is gespecialiseerd in, u raadt het nooit, huurrecht. Dat houdt in dat een huurrecht advocaat u kan vertegenwoordigen op het moment dat er een huurovereenkomst is en daar vanaf wordt geweken om welke reden dan ook. Wel is het aan te raden om eerst te proberen het conflict zelf op te lossen voordat u een advocaat inschakelt.

Hou kan een huurrecht advocaat u helpen?

Een huurrecht advocaat wordt niet zomaar ingeschakeld, het is altijd beter om onderling conflicten op te lossen. Komt u er toch niet uit? Dan kunt u ervoor kiezen om een huurrecht advocaat in te schakelen. Een huurrecht advocaat kan u bijstaan bij het tekenen van een huurovereenkomst, het geven van advies tijdens de loop van het huurcontract of bij conflicten tussen huurder en verhuurder.

Particulier of zakelijk?

Een huurrecht advocaat, ook wel een advocaat onroerend goedrecht genoemd, kan helpen bij een zakelijk geschil tussen huurder en verhuurder, maar ook tussen een particulier en verhuurder. De ene advocaat zijn specialisatie zal wel anders zijn dan de specialisatie van de andere advocaat.

Meer advies of informatie over huurrecht? Neem dan eens een kijkje op: westlandpartners.nl

Sanispecials-logo

Met een fonteintje wc maak je het compleet!

Je toiletruimte is niet compleet zonder een fonteintje wc. Hiermee was je je handen na toiletteren. Een fonteintje wc is hierbij een praktisch toevoeging. Maar je kunt ook hiermee de uitstraling van je toiletruimte mee bepalen. Ben je op zoek naar een fonteintje? Ga je voor natuursteen of toch liever keramiek? Geen stress! er zijn namelijk verschillende soorten en uitvoeringen waaruit je kunt kiezen. Neem hiervoor een kijkje bij een sanitair winkel waar je uiterst van geinspireerd raakt. 

Wat is het?

Een fontein is niks anders dan een compacte wastafel. Doordat de wastafel klein in zijn uitvoering is, is de wastafel speciaal gemaakt voor plaatsing in de toiletruimte. Na het toiletteren doe je dan ook even de handjes wassen en ga je weer vooruit met de taken waarmee je bezig was. Toch is het belangrijk om geen omkijken te hebben met de wastafel. Het is daarom mogelijk om de wastafel geheel samen te stellen zonder dat je je aandacht van verwijderd is. Bij het uitzoeken van een fonteintje kun je rekening houden met verschillende punten. Deze zijn onder andere, de stijl en welke kraan past bij het fonteintje? En is deze hoog genoeg? Er zijn namelijk ook kranen die je aan de wand bevestigd. Bovendien kun je ook kijken welke materiaal je mooi vind. Veelal zijn fonteintjes gemaakt van keramiek maar tegenwoordig kun je ook voor andere materialen zoals natuursteen kiezen. Om het te voorkomen dat het materiaal wordt aangetast, kun je deze onderhouden met onderhoudsmiddelen die daarvoor bedoeld zijn. 

schilder drunen

Schilder Drunen, iets voor jou?

Wil jij graag nieuwe kleuren op je muur omdat je je huidige kleuren helemaal niks vind? Of ben je verhuist en wil je alle muren verven en opknappen? Maar ben je niet zo goed in schilderen of wil je zeker weten dat het goed wordt gedaan? Dan is het goed voor jou om een kijkje te nemen bij Schilder Drunen. Dit bedrijf zit al meer dan 30 jaar in het deze branche waardoor ze veel ervaring hebben opgedaan. Schilder Drunen gebruikt verschillende technieken en daardoor onderscheiden ze zich goed van andere schildersbedrijven. Ze gebruiken vooral de verfspuit. Deze gebruiken ze op plafonds en muren. Hierdoor kunnen ze alles beter verspreiden en het is sneller dan verven. Ze zijn gespecialiseerd in het gebruiken van latex na het verven. Als je dit niet wil kunnen ze ook normaal schilderen. Ze doen alles op het gebied van schilderen als het maar voor de klant perfect is. Verder heb jij de keuze in kleuren en technieken. Ze kunnen je ook goed helpen en adviseren als je het zelf ook niet zo goed weet. Wil jij graag je muren laten schilderen of advies door schilder Drunen? Neem dan een kijkje op de site voor meer informatie.

Wil je beleggen in de biotech index? Lees er hier meer over

Momenteel is de biotechnologie een hot item. Dit komt natuurlijk door de ontwikkeling van nieuwe vaccins tegen het corona virus. Het wordt dus voor veel mensen interessant om te beleggen in de biotech index. De biotechnologie is nog steeds de technologie van de toekomst en als je ziet wat men tegenwoordig op korte termijn kan bereiken snap je dat beleggen in de biotech index erg interessant kan zijn. Toch is ook beleggen in de biotech index niet zonder gevaren. Net als met alle aandelen waar je in belegt, kunnen de koersen stijgen en dalen. Je hebt daar zelf geen invloed op. Toch kun je wel inschatten of een koers (sterk) zal dalen of juist stijgen.

Beleggen in de biotech index kan geld opleveren

Dat is natuurlijk ook de reden dat beleggen in de biotech index zo interessant kan zijn. Het kan echter ook zijn dat je, bij verkeerd in- en uitstappen geld verliest. Neem nu bijvoorbeeld het vaccin van AstraZeneca. Dat aandeel steeg in eerste instantie flink zodra het vaccin werd goedgekeurd voor gebruik in diverse landen. Maar toen er problemen leken te ontstaan door de mogelijke bijwerkingen, daalde datzelfde aandeel als een baksteen. Later werd het vaccin toch weer goedgekeurd en gebruikt, en ging het aandeel weer omhoog. Stapte je vroeg in en verkocht je direct na de eerste goedkeuring? Dan heb je er veel geld mee kunnen verdienen. Kocht je op het hoogtepunt? Dan moet je nog maar weer afwachten of je je geld nog terugverdient.

Leer meer over biotechnologie

Je kunt online heel veel informatie vinden over de biotech index. Het is wel zaak dat je alle informatie die je op je scherm krijgt naar waarde weet te beoordelen. Door zelf brononderzoek te doen, kun je beter inschatten of het klopt wat er in een bepaald artikel staat. Op basis van die informatie kun je ervoor kiezen om in te stappen of om juist nog even te wachten.

Een stap voor stap handleiding vind je online

Ben je toe aan beleggen en wil je er meer over weten voor je instapt? Dan kun je via bovenstaande site een handleiding vinden die je stap voor stap kunt volgen. Alle voor- en nadelen worden uitgebreid besproken. Maar uiteindelijk bepaal jij natuurlijk zelf wat je met je geld gaat doen.

Let op: beleggen, in welke industrie dan ook, is nooit zonder risico en winst kan niet gegarandeerd worden. Beleg alleen met geld dat je eventueel zou kunnen missen.

Online shoppen of toch naar de winkels?

Nederland zit alweer een tijd in lock down. Scholen zijn dicht, restaurants zijn dicht, niet-essentiële winkels zijn dicht, er zijn geen evenementen en we hebben ons aan allerlei regels te houden wanneer we er dan toch op uit gaan. Toch zijn er bedrijven voor wie deze periode voordelig uitpakt. Bezorgdiensten hebben het nog nooit zo druk gehad als nu. Want hoe we voorheen vooral kleding online kochten, doen we dat nu ook voor boodschappen, verzorgingsproducten, kerstcadeautjes en verjaardagskaarten. Je ziet busjes vol pakketten af en aan rijden door de straat en de bezorgers doen hun best alle pakketjes op tijd te bezorgen. Voor nu is het echt een uitkomst dat vrijwel alles ook online te koop is, maar ik vraag mij af of fysiek shoppen nog wel terugkomt als de lockdown over is. Gaan we gewend raken aan het gemak van online bestellen of missen we op den duur toch de gezelligheid van volle winkelstraten?

 

Online shoppen

Hoewel ik nog steeds voorstander blijf van shoppen in stenen winkels ervaar ik nu wel het gemak van online shoppen. Binnen no-time heb je online een groot aanbod gevonden van waar je naar op zoek bent en in een paar klikken heb je het besteld. Het duurt maar een dag tot enkele dagen tot de bezorger met jouw pakketje voor de deur staat. Wil je nog niet betalen, dan kies je gemakkelijk voor achteraf betalen en betaal je pas als je zeker weet dat je jouw bestelling wilt houden. Ook vind je online een groot aanbod wanneer je op zoek bent naar een speciaal artikel, zoals een strijkvrij overhemd mét mouwlengte 7. De ledub overhemden zijn in dat geval een perfecte match. Bij verschillende pasvormen en lengtematen is het verstandig om een aantal verschillende maten te bestellen zodat je deze kunt vergelijken.

 

Fysiek shoppen

De goede oude stenen winkel blijft toch echt mijn favoriet. Hoe fijn is het om je nieuw gekochte spullen meteen mee naar huis te nemen? Dat mooie jurkje kun je ’s avonds gelijk aan. Ook zie je gelijk wat je koopt en kom je niet voor verassingen te staan als je je pakket open maakt. Van shoppen kun je gelijk een dagje weg maken met vriendinnen of familie, het is namelijk ook gewoon gezellig! Mocht je dan toch iets gekocht hebben waar je uiteindelijk niet zo blij mee bent, dan kun je het gemakkelijk terugbrengen in de winkel en hoef je niet moeilijk te doen. Ik hoop dat meer mensen de voordelen van fysiek winkelen inzien en deze niet hoeven te verdwijnen, want hoe zonde is dat voor het straatbeeld.

soa thuistesten

Spoed soa test bij vermoedens

Er zijn ook twee vaccins beschikbaar voor vrouwen die beschermen tegen de typen HPV die baarmoederhalskanker veroorzaken. HPV kan zowel via genitaal-naar-genitaal contact als tijdens orale seks worden doorgegeven. Het is belangrijk om te onthouden dat de besmette partner mogelijk geen symptomen heeft. Heb je het vermoede dat je HPV hebt, doe dan een spoed soa test.

soa thuistesten

Gonorroe

Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie die leeft op vochtige slijmvliezen in de urethra, vagina, rectum, mond, keel en ogen. De infectie kan zich verspreiden door contact met de penis, vagina, mond of anus. Symptomen van gonorroe verschijnen meestal 2 tot 5 dagen na contact met een geïnfecteerde partner, maar sommige mannen zullen de symptomen tot een maand niet opmerken. Symptomen bij mannen zijn onder meer brandend gevoel en pijn tijdens het urineren, verhoogde frequentie van urineren, afscheiding uit de penis, rode of gezwollen urethra, gezwollen of gevoelige testikels of keelpijn. Symptomen bij vrouwen kunnen zijn: vaginale afscheiding, branderig gevoel of jeuk tijdens het urineren, pijnlijke geslachtsgemeenschap, ernstige pijn in de onderbuik; veel vrouwen vertonen echter geen symptomen. Er zijn enkele antibiotica resistente stammen voor gonorroe, maar de meeste gevallen kunnen met antibiotica worden genezen.