De belangrijkste keuze van je leven

Het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek zijn bepalende momenten in een mensenleven. Een huis is het decor van alle herinneringen die je jarenlang maakt. Een hypotheek is de financiele verplichting waarmee deze toekomst bekostigd wordt. Dit is geen beslissing die lichtzinnig gemaakt kan worden. In het geval van een hypotheek ga je vaak een verplichting aan voor de komende dertig a veertig jaar. De bank spreekt het vertrouwen in jou uit dat je iedere maand in staat bent om een bepaald bedrag te betalen. En jij belooft dat je dat zal doen. Je zult ervoor moeten zorgen dat je een ambacht beheerst die genoeg indruk op werkgevers maakt om jou elke maand opnieuw een aanzienlijke geldsom over te boeken. Dit is best een lastige opgave. Voor je een hypotheek afsluit, is het daarom zaak om alle mogelijkheden goed te bestuderen. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de toekomst!

Hypotheekrentes met elkaar vergelijken op Hypotheekrente.nl

Een van de belangrijkste facetten in het afsluiten van een hypotheek is de hypotheekrente. Dit is het bedrag dat je betaalt om de lening van de bank te mogen ontvangen. De hypotheekrente wordt geraamd als een percentage van het totale bedrag van de hypotheek. De rente kan varieren in meerdere procentpunten dus dit kan in de tienduizenden euro's lopen. Genoeg reden dus om je heel goed te informeren voordat je een hypotheek afsluit. Gelukkig is er een website die je hierbij kan helpen. Op Hypotheekrente.nl kun je alle aanbieders van hypotheken met elkaar vergelijken. Eerst toets je in wat je inkomen is, hoe oud je bent en of je een partner hebt, en aan de hand van deze variabelen berekent de website voor de hoogte van de hypotheek waar je voor in aanmerking komt. Deze kan verschillen per hypotheekaanbieder. Dit in combinatie met de actuele hypotheekrente levert inzicht in de mogelijkheden en verplichtingen met betrekking tot je hypotheek.

Helaas zijn er nog addertjes onder het gras

Ik moet bekennen dat ik het afsluiten van een hypotheek in de vorige alinea ietwat vereenvoudigd heb weergegeven. Er zijn namelijk nog een heleboel andere factoren van invloed in de wereld van hypotheken. Weet jij bijvoorbeeld wat 'bloot eigendom' betekent? Of wat de WOZ-waarde is? Of waar de VvE voor staat? Ik moet bekennen dat ik als schrijver van deze blog ook niet precies weet wat al deze begrippen betekenen. Volgens mij heeft de WOZ-waarde te maken met de denkbeeldige inkomsten die je uit je huis haalt, omdat je bij een hypotheek waarde opbouwt en bij het huren van een woning niks. Voor de overige begrippen kun je gelukkig terecht bij Hypotheekrente.nl. Zij hebben een lijst gemaakt met alle begrippen die belangrijk zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Hiermee ben je zo goed mogelijk voorbereid in het maken van een van de belangrijkste keuzes in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *