25 januari 2022

De kosten van een e-sigaret

2 min read

Voordat je besluit om een e sigaret te kopen is het goed om alle kosten te bekijken. Je betaalt namelijk niet alleen voor de behuizing, maar ook voor de e-liquids en eventuele onderdelen die vervangen moeten worden. Alles bij elkaar opgeteld kun je het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt, maar je wilt wel de beste kwaliteit hebben bij jouw e-smoker. Daarom worden alle kosten op een rijtje gezet, waardoor je een betere keuze kunt maken.

Prijzen kunnen oplopen aan de hand van wensen

De gemiddelde prijs van een e-sigaret ligt rond de 30 euro. Hierbij heb je de behuizing en de basisonderdelen, maar moet je wel nog de liquids aanschaffen. Deze 30 euro zie je voornamelijk terug in een starterset. De batterij, clearomizer en coils worden meegeleverd, waardoor je direct kunt beginnen met het vullen van de e-smoker. Het kan echter voorkomen dat je een meer geavanceerde variant wilt hebben. Houd dan rekening met prijzen die op kunnen lopen tot 100 euro, exclusief de liquids. Dit is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, waardoor je hier ook met jouw budget rekening mee kunt houden.

Verschillende onderdelen vervangen

Als er onderdelen vervangen moeten worden, wordt hier ook een prijs voor gerekend. Dit komt voornamelijk doordat jouw e-sigaret ook maar een bepaalde levensduur heeft en zich aanpast aan jouw verbruik. Hoe meer jij dampt, hoe sneller bijvoorbeeld de coil vervangen moet worden. Deze kosten gemiddeld 15 euro voor vijf coils. De e-liquids kosten ongeveer 3 euro, maar kunnen ook oplopen tot meerdere euro’s. Kijk daarom goed wat je kwijt gaat zijn en wat je kunt besparen ten opzichte van roken.