25 januari 2022

Interesse in een ergonomisch toetsenbord? Zorg dat deze hieraan voldoet

1 min read
ergonomisch toetsenbord

Wanneer je een professionele functie bekleedt waarin je erg veel van een toetsenbord van een computer gebruik moet maken, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor een kwalitatief goed toetsenbord. Een ergonomisch toetsenbord is hierbij de beste oplossing. Dit om pijn aan handen, polsen, armen en schouders zo veel mogelijk te voorkomen. Want vergis je niet, deze pijn kan soms leiden tot ernstige en langdurige blessures. Hoe dan ook, als je een ergonomisch toetsenbord zoekt, zorg dan dat deze aan onderstaande factoren voldoet.

Plat

Een plat model is aan te raden, want zo hoeven je polsen niet in een onnatuurlijke positie (met een knik) op tafel te liggen. Dit voorkomt op voorhand al veel fysiek leed.

Lichte toetsaanslag

Bij sommige ouderwetse toetsenborden moet je de toetsen erg hard indrukken. Op de lange termijn levert dit extra vermoeidheid en pijn op. Kies daarom een ergonomisch model met een zo licht mogelijke toetsaanslag.

Compact

Idealiter is een ergonomisch toetsenbord ook compact qua vorm en afmeting. Dit is vooral omdat de muis dan op gunstige reikwijdte blijft. Dit voorkomt pijn aan de (rechter)schouder.

Pauzefunctie

Tenslotte is een pauzefunctie, die je vertelt wanneer het tijd is om je bureau even te verlaten, handig. Zo word je er telkens aan herinnerd dat je genoeg moet blijven bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *