Soorten STCW cursus

De kans is groot dat je denk wat is dit, een STCW cursus, ik heb dit nog nooit gehoord. STCW staat voor Standards of Training, Certification and Watchkeeping. Dit is een internationaal verdrag over de minimale eisen waar zeevarende op professionele en commerciële schepen aan moeten voldoen qua trainingen, certificatie en wachtlopen. Deze term komt vooral in de offshore installatie sector voor dus als je hier niet in werkt is het helemaal niet raar dat je deze term niet kent.

STCW

Net zoals met elk ander beroep is het belangrijk dat je veilig kan werken en weet wat je moet doen als er iets fout gaat. In de offshore installatie sector zijn hier speciale cursussen voor. Hier leer je gevaren te herkennen en op te lossen. Er zijn ook in deze sector verschillende functies en voor elke functie is er weer een nieuwe cursus die gevolgd moeten. Je kan cursussen volgen bij FMTC Safety. Door de cursussen wordt ervoor gezorgd dat je collega’s en jijzelf veilig kunnen werken en weet wat je moet doen bij noodsituaties.

NOGEPA

Waarschijnlijk ken je ook dit woord niet. Ook dit is weer een term uit de offshore sector. NOGEPA staat voor Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie. NOGEPA behartigd de belangen van de bedrijven die dit doen en wil een transparante en open bijdrage leveren aan de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Voor dit gedeelte uit de sector zijn ook weer verschillende functie waar cursussen voor gevolgd moeten worden om alle taken goed uit te kunnen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *