25 januari 2022

Yes! Je bent afgestudeerd. Wat nu?

2 min read
smokings

Afgelopen jaren heb je er hard voor gewerkt. Met vele pieken en dalen, meevallers en zware tegenvallers, met mazzel en geluk, is hij nu toch binnen, je diploma! Na een aantal jaar studeren heb je bereikt wat je diende te bereiken, voordat je een diploma in ontvangst mocht gaan nemen. Zo heb je diverse stages gelopen, je examens behaald en heb je eens scriptie doorlopen. Nu is het echter tijd om je diploma op te halen, om vervolgens te kijken wat je verder zult gaan ondernemen. Ga je werken, ga je eerst nog reizen, ga je iets voor jezelf beginnen? In dit blog helpen we je daar graag bij!

Haal snel jouw smoking binnen voor de diploma uitreiking

Wanneer je bent afgestudeerd, volgt er uiteraard een diplomering. Tijdens deze ceremonie zullen nog even alle leuke, maar soms ook de wat minder leuke dingen aan het licht worden gebracht. Als klas ben je de laatste keer als student bij elkaar, waarna iedereen vervolgens zijn eigen weg zal slaan. 

Bij een diploma-uitreiking hoort natuurlijk ook een zakelijke outfit. Het is een speciaal moment, wat je dan ook dient te vieren. Smokings zijn een ideale optie voor jouw outfit, waarmee je zakelijkheid uitstraalt en je een echt heertje zult zijn op de avond. Je bent klaar om het werkveld in te stappen!

Je hebt je diploma, en nu?

Wanneer je jouw diploma in ontvangst heeft mogen nemen, is het altijd een vraag wat er in het gevolg gaat gebeuren. Deze vraag zul je jezelf al afvragen, maar hoogstwaarschijnlijk zullen de docenten deze vraag ook aan je stellen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om nog door te gaan studeren naar een hoger niveau, kun je het werkveld inslaan of neem je eerst even tijd voor jezelf. Neem tijd voor jezelf en denk goed na over de keuze! 

Geniet nog even voordat je vast zit aan een 40-urige werkweek!

Nu we eigenlijk zo terug kijken naar het studentenleven, is dit eigenlijk wel een van de mooiste tijden in je leven. Zo ben je bezig met school, ga je stappen met vrienden, en haal je de gekste dingen uit. Bovendien zijn er diverse studentenverenigingen waar genoeg feesten georganiseerd werden. Kortom, het studentenleven was bijna een groot feest. Zo had je niet te maken met dagelijkse verplichtingen, kon je vrijwel altijd je eigen gang gaan en meer. Wanneer je dus gelijk aan het werk gaat, zul je deze vrijheden niet meer hebben. Geniet nu dus nog even lekker van je al je tijd en onderneem dingen die je graag wilt doen. Vervolgens kan je met met nieuwe, volle energie aan het werk te gaan!